Szalagparketta

Szalagparketta

A szalagparketta közel negyedszázada egyet jelent a minőségi, környezetbarát és természetes padlóburkolással. Alkalmazása széles távlatokat nyit az új burkolási munkáknál és a régi épületek felújításánál egyaránt.

A szalagparketta előnyei a gyors és egyszerű lerakás, a felületét védő kemény lakkréteg, a hosszú élettartam, a könnyű és gyors tisztíthatóság, a felújíthatóság, a alkalmazhatósága padlófűtésnél is.

A szalagparketta vagy készparketta szerkezetét három, egymásra merőleges szálrendezéssel összeragasztott faréteg alkotja. A hordozó és középréteg általában fenyő, míg a koptatóréteg valamilyen keményfából van. A parketta felülete csiszolt, több rétegben UV-ra keményedő lakkal, vagy olajjal kezelt, ami lerakás után azonnali használatba vételre teszi alkalmassá. Panelek csaphornyosan illeszkednek egymáshoz. Lerakásuk úsztatott fektetéssel, élragasztással, egyes típusainál ragasztás nélkül, pattintással történik.

Miért ajánljuk a szalagparkettát?
– gyors, egyszerű a lerakása
– erős lakk védi a felületét
– hosszú élettartam
– többször felújítható
– könnyen, gyorsan tisztítható
– padlófűtés esetén is alkalmazható (kivéve bükk és juhar)

Csomagolás: 6 ill. 8 tábla/köteg
Tömege: 8-8,5 kg/m2

Minőségi besorolások

Natur minőség: természetes homogén színhatás, durva színeltérések nélkülirajzolatos szálszerkezet
Rustic minőség: jellegét a szíjács és göcsök , valamint a feltűnő szín és szövetszerkezeti különbségek adják
Hobbi, Vario: a gyártási folyamat során előforduló hibák lehetnek a kötegben (pl. tömítetlenség, lakkhiba, kikenetlen göcs stb.)
A Hobbi, Vario parkettákra a gyártó nem vállal garanciát, de szakértő lerakással, kicsit több odafigyeléssel igen tetszetős eredményt lehet elérni.

Egysávos szalagparketták
Egysávos szalagparketták "Vision"
Háromsávos szalagparketták
Vision szalagparketták